Contemplarea mandalei, o călătorie spirituală
Mandala este un adevărat antrenament al minţii, o antrenare a răbdării, concentrării şi reprezintă un prilej extraordinar de a atinge starea de meditaţie. Scopul iniţial al mandalelor în formă de cerc, era de a-l ajuta pe meditator să se concentreze asupra obiectului meditaţiei sale, concentrându-şi privirea asupra mandalei. Contemplarea unei mandale, sau chiar realizarea uneia, este o activitate meditativă, relevând o poveste despre noi înşine. Este o călătorie spirituală care se poate încheia într-o „transă”. Unii istorici de artă consideră că vitraliile bisericeşti, sunt de asemenea, mandale şi că aranjamentele circulare a mai multor culori şi figuri, reprezintă o nevoie spirituală universală a oamenilor. În secolul XXI, datorită internetului şi globalizării designului industrial, stilul colorat şi meticulos al mandalelor este acum cunoscut în întreaga lume. Mandalele sunt folosite în zilele noastre nu numai ca picturi murale în scopuri meditative, ci şi ca modele pentru haine, lenjerie de pat, căni şi echipamente sportive.
Mandalele şi beneficiile lor
Mandalele oferă o experienţă vizuală fascinantă, în timp ce ne ajută să simţim o stare de calm, pace şi armonie. Cuvântul mandala înseamnă cerc, centru, dar înseamnă şi: cunoaştere de sine, autovindecare. Formele au o semnificaţie emblematică, care reflectă ordinea cosmosului şi diferitele niveluri ale dezvoltării spirituale. Fiecare detaliu mărunt din modelele repetitive poartă o semnificaţie profundă, care ne linişteşte şi ne dă energie.
Culorile au un efect terapeutic: utilizarea culorilor potrivite poate spori efectele pozitive ale mandalelor, ajutând la restabilirea echilibrului perturbat şi la crearea armoniei. Activităţile legate de mandale ajută la depăşirea fricilor, întărirea încrederii în forţele proprii, respectiv trecerea peste traumele emoţionale, totodată oferă încredere în sine. Cea mai izbitoare caracteristică a sa este culoarea, poate cea mai puternică energie de vibraţie pe care o putem obţine de la o mandala.
Culoarea roşie este mediatorul încrederii ancestrale şi al energiei vitale, culoarea focului şi a iubirii. Semnificaţia mandalei de culoare roşie: iubire, dragoste, senzualitate, neînfricare, schimbare, încredere în sine, putere, independenţă, autoritate, căldură, foc, flux de energie. Îndepărtează energiile dăunătoare, întăreşte creativitatea şi pasiunea. Nuanţele de roşu simbolizează atracţia, senzualitatea, pasiunea, dar şi stabilitatea şi sentimentul de apartenenţă.
Culoarea albastră este culoarea sănătăţii şi armoniei, având un efect calmant şi relaxant. Semnificaţia mandalei de culoare albastră: echilibru, satisfacţie, armonie. Ajută la relaxare, înviorează şi energizează prin efectele sale vindecătoare, detoxifiante şi regeneratoare, de asemenea ajută la îmbunătăţirea sănătăţii fizice şi mentale, precum şi a echilibrului interior. Interacţiunea cu simbolurile folosite în mandala are efecte benefice asupra potenţialului de menţinere a stării de sănătate şi activarea capacităţii de autovindecare a organismului.
Culoarea verde este culoarea renaşterii şi abundenţei lumii vii. Semnificaţia mandalei de culoare verde: dezvoltare, bogăţie, naturaleţe, existenţă. Nuanţele de verde ne ajută la câştigarea bunurilor materiale, la realizarea bogăţiei, susţinând posibilitatea succesului financiar şi a prosperităţii, facilitând energetic succesul în viaţa noastră de zi cu zi. Fiind o combinaţie de galben şi albastru, verdele simbolizează speranţa, norocul, bunăstarea materială şi fericirea.
Comandaţi medalii sau pandantive cu mandale din magazinul nostru online! Vizionaţi videoul cu prezentarea produsului!